بررسی و نقد نظریه حداقلی صدق
Authors
abstract
نظریة حداقلی صدق (mt) نظریهای است که پول هاریچ آن را مطرح کرده و به دفاع از آن پرداخته است. این نظریه، در گروه نظریههای انقباضی صدق قرار میگیرد و میتوان آن را جدیدترین گونه از این نظریات محسوب کرد. هاریچ ادعا میکندmt، «شرایط کفایت» نظریههای صدق را برآورده میسازد؛ یعنی با استفاده از آن میتوان همة امورِ واقعِ مربوط به صدق را تبیین کرد. در این مقاله، چهارچوب کلّیmtو شرایط کفایت آن به اختصار معرفی میشوند. بعضی منتقدان تلاش کردهاند با نشان دادن امورِ واقعی که به نظر میرسد به صدق مربوط هستند ولی ظاهراً mt نمیتواند آنها را تبیین کند، کفایتmt را مورد تردید قرار دهند. انتقادهای آنیل گوپتا و اسکات سومز در این چهارچوب کلّی قرار میگیرد. به طور خاص آنها میخواهند نشان دهندmt کفایت لازم را برای تبیین امور واقعِ کلّی ندارد و اصطلاحاً با مسئلة تعمیم روبهرو است. در ادامة مقاله، انتقادهای گوپتا و سومز مرور میگردد، پاسخ هاریچ به آن انتقادها مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد، و استدلال میشود که پاسخ او به انتقادهای مطرح شده رضایتبخش نیست. در پایان، پاسخ دیگری به انتقادهای مطرح شده فراهم میشود و نشان داده میشود که پاسخ پیشنهادی، هیچ یک از مشکلات پاسخ هاریچ را ندارد.
similar resources
بررسی و نقد نظریه مطابقت صدق
نظریه مطابقت صدق که از دیرباز مورد توجه بوده به این پرسش باید پاسخ دهد که چه عناصری از زبان و چه عناصری از جهان واقع با یکدیگر مطابقت حاصل می نمایند، و از طرف دیگر منظور از مطایقت چیست؟
15 صفحه اولپل هورویچ، تئوری حداقلی صدق و مساله واقع گرایی علمی
در سنت فلسفی، همواره مفهوم صدق در ضمن مؤلفة سمانتیکی واقعگرایی و در تعاریف متعددی که از آن و نقطه مقابل، یعنی ضد واقعگرایی، ارایه شده مورد بحث قرار گرفته است؛ هر چند این تعاریف، تاکنون به دلایل متعددی نتوانستهاند جامع و مانع باشند و انتظارات همة فیلسوفان را برآورده سازند. بسیاری از تئوریها، از جانب ابداع کنندگان آنها واقعگرایانه بودهاند اما با توجه به برخی از تعاریف واقعگرایی، ضد واقع...
full textMy Resources
Save resource for easier access later
Journal title:
پژوهشنامه فلسفه دین (نامه حکمت)Publisher: دانشگاه امام صادق (ع)
ISSN 2228-6578
volume 7
issue 1 2012
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023